What the World Gets Wrong About My Quadriplegic Husband and Me

Wat de wereld verkeerd is over mijn quadriplegische echtgenoot en mij

Ze stellen zich voor dat ik zijn 'verzorger' ben, een geladen woord, weerlijk gevuld met vermoeden.

06 december 2017 Catapult.co

Hij leefde alleen lang voordat ik hem ontmoette, Hij is een theaterprofessor, 

Is het niet tijd dat je je memoires schrijft?

mij, Ik voor jou 

Now that I've disclosed his quadriplegia to yet another stranger, added his image to the stack in my coworker's internal card catalog, my husband is no longer afforded idiosyncrasies or individual traits—someone who writes me love letters and teaches improv and is very Virgo over onze handdoeksituatie, en die, in tegenstelling tot ik, stil en bescheiden is in grad -seminars. Terwijl we uit elkaar gingen, vroeg ik me af: zou mijn collega nu naar huis gaan en zijn vrouw dankbaar zijn: "Dank God, we zijn zij niet" de subtekst?

Waar moeten ze heen gaan? -Wat is er zo speciaal aan jou?

Gaat de Usher weten waar we ons plaats moeten zetten? Zullen we worden afgewezen? Zal de dokter daadwerkelijk met hem spreken, of zal ze in plaats daarvan over zijn hoofd en in mijn ogen kijken?Het ziet iemand anders gekwetst en teleurgesteld worden - niet door een interne bron, zoals mijn depressie, maar door anderen, zelfs door gebouwen, zelfs en opnieuw, en machteloos zijn om er iets aan te doen, om de spanning die spoelt in iemands in te wekken Toen ze dag na dag worden verwacht, bewijzen ze dat ze geen last zijn.

Het is je eigen droefheid, je eigen behoeften, die allemaal met terugwerkende kracht worden toegeschreven aan iets waaruit hij op alle mogelijke manieren maar fysiek is hersteld - wat de enige manier is die ertoe doet in het culturele verhaal dat je verwacht.

Dus? Wat had je verwacht?

Kijk me niet zo aanBouw gewoon een verdomde helling.

is

Profielfoto

Laura Dorwart is een promovendus en Fletcher Jones Fellow bij UCSD gericht op geestelijke gezondheids- en media -studies. Ze heeft een MFA in Creative Non -fictie schrijven van Antioch University, Los Angeles en een BA van Barnard College, samen met Bylines bij Vice, Bitch, Shenows, McSweeney's, Dazed, Dilettante Army en anderen. Laura blogs op GirlReads.com en https://medium.com/esoterica. Haar man, Jason Dorwart, is een professor in het theater- en gehandicaptenstudies, en samen hadden ze de schattigste baby ooit. Ze zijn bevooroordeeld.

Twitter: @lauramdorwart, Instagram: @girlreadsblog

Terug naar blog

Reactie plaatsen