Daniel and Joe's Story - Hunting with Soldiers

Daniel och Joe's Story - Jakt med soldater

 

Hösten 2012, Jakt med soldaterProgram som är värd för två fantastiska unga män, Daniel och Joe. Många skulle kalla dem funktionshindrade veterinärer, men efter att ha träffat dem var jag snabb med att upptäcka att de inte var funktionshindrade alls, de kunde helt enkelt inte komma så lätt som jag kunde.

Daniel förlorade båda benen i en RPG -attack och är för närvarande pensionerad från den amerikanska armén. Joe förlorade sitt högra öga och en del av visionen i den andra från en IED -sprängning, men han är fortfarande aktiv tjänst i armén som kapten.

De anlände på en sval eftermiddag i slutet av november och Jakt med soldater Crew, som på denna jakt bara var jag och min kompis Jason Dane (HWS Vice President), var där för att hjälpa dem att bosätta sig i sitt rum på Holiday Inn Express i Childress. Efter det presenterade vi pojkarna med några speciella gåvor. De första artiklarna vi packade in var handgjorda knivar, var och en hade ett svalt lila hjärtfärgat handtag. Sedan, för att få deras nyfikenhet toppade, producerade vi två lådor med 410 skal. Efter lite skämt, tog vi in ​​en 45/410 Snake Killer Derringer för var och en av dem. Deras ögon tände verkligen upp då. Gratis pistoler! Vi gav dem lite tid att beundra sina glänsande nya leksaker innan de bröt ut de "stora kanonerna", ett par vackra vilda 308 gevär. De var darn nära mållösa.

Efter presentationen tog vi killarna för att få sina jaktlicenser och ta dem ut för att äta i storstaden Childress. Detta är en av mina favoritdelar av att ha en organisation som arbetar med sårade soldater med möjlighet att lära känna dem. Jag fick reda på efter att ha tillbringat lite tid med båda att de hade en överutvecklad humor. Till exempel, efter att Joe och Dan fick sina gåvor, berättade Joe till Jason och mig att han inte visste vad han skulle tänka på en organisation som skulle överlämna två vapen och en kniv till en blind kille. Efter att ha hört det visste jag att vi var på en rolig resa.

Den första morgonen, den 26: e, var vi ute på jakt väster om Paducah. Sedan Jason var tvungen att arbeta, guidade jag Dan och Joe i samma blinda. Killarna såg flera mulehjortar, men allt gör så att vi inte kunde skjuta. Innan vi lämnade stativet frågade Joe om han kunde visa sina coyote -samtalskompetenser för oss så vi sa till honom att "Låt" er RIP! " Tja ... Dan och jag enades om att det måste vara det värsta Coyote -samtalet som vi någonsin hade hört, en korsning mellan en sårad katt och en sjuk gås. Senare på morgonen hittade vi oss i Paducah som beställde några heta frukostar. Detta blev vår standardritual efter varje jakt.

En annan ritual vi började bestod av att gå till mitt hus och se vem som kunde snarast. Min underbara fru var nådig nog att ge upp sin tvålopera och titta på så att vi kunde sova framför Utomhuskanal.

Den kvällens jakt lyckades inte, vilket gav Joe mer möjlighet att finslipa sina samtalskompetenser. Nästa morgon var återigen oundviklig och jag började oroa oss för att vi aldrig skulle se ett pengar. Den andra kvällen tog jag killarna söderut där vi jagade på John Smiths plats. Joe bestämde sig för att han ville jaga själv så jag satt med Dan på en annan plats. Det var nästan sista ljus när två whitetail doe äntligen kom in, följt av en fin åtta poäng. Dan tog ett stadigt mål och sköt, släppte pengarna inom 20 meter efter var han stod. Den stackars Joe, barnet med nedsatt vision, såg inte mycket (ingen ordspel avsedd). Efter att ha laddat Dan's Deer, blev vi inbjudna till John's Deer Camp där vi träffade några fantastiska killar och de frivilligt till huden och Quarter Dan's Buck för honom, vilket var helt bra med mig.

På dag tre var vi tillbaka på John's Ranch för att prova det. Den här gången beslutade Dan att sitta på stativet (som stod cirka sex fot från marken) med Joe. Om du aldrig har bevittnat en man utan ben klättrar på en stege, har du verkligen missat. Det är verkligen en syn att se. 100% bestämning.

Ytterligare en morgonjakt kom och gick utan skott avfyrade, men jag fick komma ikapp med lite efterfrågad sömn. När vi kom tillbaka till Paducah hade min underbara fru en stor lunch och väntade på oss hungriga utomhusmän. När vi var fyllda är jag säker på att ni alla kan gissa vad som kom direkt efter. Det stämmer, en annan omgång av fönster-skrallande, väggskakande snarkning.

Den kvällen beslutade vi att gå väster om Paducah för att byta landskap. Jason satt på stativet med Dan och jag satt med Joe. Joe och jag tittade på några Mule Deer Doe och Dan smsade oss att de också hade sett några Doe. Nästa sak som jag visste, en hög boom ekade över landsbygden. Sedan kom texten som Dan hade fått en åtta poäng Muley. Jason sa att de skulle behöva mitt ljus eftersom hjorten hade runnit och min ficklampa har en speciell inställning som är tänkt att hjälpa till att hitta blod. Några minuter senare körde Jason och Dan över och plockade upp oss i högt humör. Jason parkerade precis i början av blodspåret och jag hoppade ut för att börja spåra och tänkte att jag verkligen skulle visa dessa killar hur det är gjort. Tja, jag piskade ut mitt ljus och kom på spåret som en hundhund. Jag var så fokuserad att jag inte märkte allt fniss som pågick i bakgrunden när jag började. Jag är helt den tracker du känner.

Efter fem mycket långa steg snubblade jag nästan över pengarna! Ja skämtet var på mig. De fick mig ganska bra och alla hade ett stort skratt på min bekostnad. Detta var Dans första Muley så vi var glada över honom. Vi fick hjorten laddad och gick till Paducah till jakten med soldaternas huvudkontor där vi hade ett skinnställ. Vi fick pengarna och jag kallade en god vän, Ralph Keener, som hade bett mig att låta honom veta när vi fick ett hjort eftersom han ville hjälpa. Han kom snabbt över och skinnade och kvartade Dan's Deer var som jag tyckte var en annan fin idé.

För den sista dagen tog jag Joe ut tidigt och vi gick västerut igen. När du sitter på stativet och tittar på en annan spektakulär soluppgång, kommer denna ensamma coyote sniffin 'runt stativet och travar cirka 30 meter bort och lägger sig. Joe gled tyst sin fat ut genom fönstret och pressade. Smäll! Död! Coyoten rörde sig aldrig. Det var tidigt så vi bestämde oss för att sitta ett tag längre om några Mule Deer Bucks ville visa sig själva. Efter ungefär en timmes Joe som smsade sin fru som försökte få tillåtelse att få coyoten monterad, var det hans första coyote någonsin, vi bestämde oss för att titta på honom. När Joe och jag kommer till coyoten, kramar han ner och tittar upp och säger: ”Bra. Den enögda killen sköt coyoten i ögat. ” ha! Vi skrattade när vi laddade honom i min lastbil och gick för att hitta frukost. Jason gick med killarna den sista kvällen och jag stannade hemma eftersom det var min och min vackra hustrus 21 -årsjubileum. Joe slutade med att se en whitetail doe och tog ett skott men missade. Det är så det går ibland.

För att avsluta saker hade vi alla haft en fantastisk tid tillsammans. Vi gjorde minnen som kommer att hålla oss hela livet, och det är exakt varför jag skapade Jakt med soldater.

Kom ihåg när du ser en krigare eller funktionshindrad veteran, se till att du tackar dem för deras tjänst. Vi kan aldrig glömma vad våra tjänstemän och kvinnor har gjort för oss.

För att lära dig mer om de möjligheter som ges avJakt med soldater, besök vår webbplats påwww.huntingwithsoldiers.net.

- av Gordon Melton

 

Är du funktionshindrad och vill kunna jaga igen? Om så är fallet har du fler alternativ att hjälpa dig än du kan föreställa dig! Kolla gärna in vår jaktavdelning för saker som vapen och specialfästen!

https://www.broadened.org/collections/hunting

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar